Subkulturer

Det här inte direkt en spaning utan snarare en efterlysning. Jag är väldigt nyfiken på vad det finns för subkulturer nuförtiden? När jag var liten kommer jag ihåg att det var ett slags krig mellan synthare och hårdrockare. Vad har hänt med alla dessa människor? De kanske har växt upp och skaffat slips samt blivit mainstream? Eller så är det helt enkelt jag som inte hänger med.

Jag hade en del kompisar som var synthare, gothare, hårdrockare, indiepoppare mm. Det är rätt vanligt att man talar om hipsters nuförtiden men vad exakt är en hipster? Det är spännande.

Internet måste ju ge subkulturer en ny sorts renässans. På vilket sätt påverkar Internet musiken och musikskapandet? Många frågor som går runt i mitt huvud. Jag gissar att jag aldrig riktigt passat in i någon subkultur. Det har aldrig varit coolt eller hippt att lyssna på Queen, Beatles och progrock. Vem vet år 2020 kanske det blir just det?

Publicerad av Leo Friberg

Jag brukar beskriva mig själv som musiknörd. Jag har två musikprojekt. The Life Auction - Experimentell musik/Elektroniskt/Ambient/Industri och Leo Friberg - Singer-songwriter/Folk/Acid Folk. Jag kan nås på min e-mail: Leofriberg@gmail.com

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: